Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

„ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 В РУСЕНСКО И ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА

понеделник 17 май 2021

И през тази седмица отварят два „зелени коридора“ за имунизация срещу COVID-19 в Русенско. Това стана ясно от проведен по-рано през деня разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни на две места съответно в Русе и Бяла. Става дума за пунктовете в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“. Кабинетът в Тубдиспансера ще работи от понеделник до събота, като през делничните дни ще е отворен от 07.30 ч. до 15.30 ч., а през почивния съботен ден от 09.00 ч. до 14.00 ч. В Бяла пък кабинетът ще работи само следобед от 14.00 ч. до 18.00 ч. от понеделник до петък.

Препаратите, които ще се прилагат в Русе са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в Бяла ще има възможност и за поставяне на „Модерна“. Целта е всеки да може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. Осигурени са достатъчни количества, като от РЗИ и лечебните заведения гарантират, че няма да има върнати хора.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 28262 имунизации, като повторна доза са получили 10347 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design