Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

„ЗЕЛЕН КОРИДОР“ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 И ПРЕЗ ДНЕШНИЯ ДЕН В РУСЕ, НАД 10 000 ДУШИ В РЕГИОНА СА ПОЛУЧИЛИ ВТОРА ДОЗА ОТ НЯКОЯ ОТ ВАКСИНИТЕ

събота 15 май 2021

Днес отново ще има „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19 в Русе. Той ще функционира от 09.00 ч. до 14.00 ч. в  Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Предварително записване на час не се изисква. Осигурени са достатъчно ваксини, като всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна. Прилаганите препарати ще бъдат отново на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 28058 имунизации, като при 10251 души имунизационният процес е напълно завършен, това показва справка в уеб сайта на Единния информационен портал. 510 души са получили втора доза, а други 239 първа за последните 24 часа.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 вчера в Русенско.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design