Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЗАПОЗНАЙ СЕ С ЕКСПЕРТИТЕ, ИНЖ. ЛИЛИЯ ГЕОРГИЕВА – СТАРШИ ЕКСПЕРТ В АПОФУС И СЕКРЕТАР НА ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – РУСЕ

петък 30 юли 2021

Лили е най-шумната из коридорите на администрацията и сред колегите е известна, освен с шегите си и със стиховете си. Като малка е искала да стане дизайнер, пише поезия, танцува народни танци, а сега можете да я видите в най-различни роли, ако посетите някое от представленията на „ВижНа“ ИмПро Театър. Щастливо омъжена, с две деца и котка. Заклет фен е на ЦСКА и често ходи на мачове.

Бакалавър е по „Екология и опазване на околната среда“ в РУ „Ангел Кънчев“ и е дипломиран еколог-инженер. Има и магистратура отново от Русенския университет по мениджмънт и управление на европроекти.

Признава си, че преди да постъпи в Областната администрация до последно не е знаела къде отива и каква е тази институция. Сега е силно привързана към работата си. Казва, че е динамична и постоянно има комисии, съвети и инициативи от всякакво естество, върху, които работи, и това прави ежедневието по-интересно. Горда е, че ежегодно допринася за реализирането на фестивала „Светът е за всички”, който цели да се мотивират хората с увреждания да изявяват своите творчески умения и от 3 години насам е от основните лица, отговорни за организацията на похода, посветен на подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Като инженер в сферата екологията, едно от най-вълнуващите преживявания за нея остава обучение в Гюсинг, Австрия – енергийно независим град. Той е наричан „зеленото чудо“ и от един от най-бедните в страната се превръща в социално-икономически модел. Лили обръща и особено внимание на градинката пред блока си, която дори беше дадена за пример в национален ефир.

Сега тя работи като старши експерт в дирекция „АПОФУС“ или „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” и също така е секретар на заместник областните управители. Последното по нейни думи означава „технически сътрудник на заместник областните управители и основното й задължение е обработването на входящата и изходяща кореспонденция и светването на лампите“. Нейната работа, обаче, е от  жизненоважно значение за администрацията, защото е човекът, който прави апостилите. Това е една от най-често предоставяните услуги от областните администрации. Тя  се състои в проверка на предоставените документи от гражданите и съответно подпечатването и подписването им със специален печат, който удостоверява пред чуждестранни институции издаденото волеизявление на компетентния орган.

Лилия Георгиева започва работа тук по програма „Старт на кариерата“ през 2013 година като младши експерт в отдела, занимаващ се с регионалното развитие в областта. След края на 6-месечния период й предлагат да остане в екипа на позиция технически сътрудник и тя се съгласява, тъй като стилът на работа й допада. Така е и до ден днешен.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design