Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВАЛЕНТИН КОЛЕВ ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“

вторник 15 септември 2020

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Йордан Йовков“.

Той приветства преподавателите и учениците, като им пожела здраве, късмет и успешна нова учебна година.

„Винаги е особено чувството, когато човек има възможност да види и усети вълнението на тези малчугани, които за първи път ще престъпят прага на училището, ще сложат едно ново начало в живота си и ще се включат в един образователен процес, който ще им даде основата на техните знания и умения занапред!“, заяви заместник областният управител Валентин Колев.

„Макар и по по-различен начин аз също се вълнувам в момента, защото преди 56 години – през 1964-та година, бях на мястото на тези малки деца, в този двор и от тук започнах да се уча!“, допълни още Колев. Също така той отбеляза, че за пръв път тази година учебният процес започва в условията на една по-различна и извънредна обстановка, но изрази увереност, че всички ще намерят общ език, така че децата да се чувстват комфортно, а преподаването да се случва по най-добрия за тях начин.

„Нека се съобразяваме с мнението на експертите, както и с техните препоръки и изисквания, за да можем всички да бъдем здрави.“, каза заместник областният управител. Той връчи и поздравителен адрес на директора на школото Кремена Кръстева от името на областния управителя Галин Григоров.

По традиция церемонията започна с изпълнение на националния химн и с издигане на родния трибагреник. След това беше посрещнато и знамето на училището, а децата рецитираха стихотворения на български автори и изпълниха множество песни и танци. Беше отслужен и водосвет от отец Йордан от храма „Свети Великомъченик Георги“.

Тази година в класните стаи на СУ „Йордан Йовков“ влязоха 427 ученици, като 48 от тях са първокласниците. Общият брой на паралелките е 18, като за учениците от първи клас те са две.

Сред гостите на празника беше и заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design