Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ СИНАН ХЕБИБОВ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

неделя 18 юли 2021

В знак на признателност и по случай 184-та годишнина от рождението на Апостола на свободата заместник областният управител на област Русе Синан Хебибов положи цветя пред паметника на Васил Левски в крайдунавския град.

„Идеалите на Левски продължават да са особено актуални и днес. Трябва да се поучим от неговите завети и да преоткрием смисъла на свободата – тази толкова широко употребявана дума, но за съжаление не винаги осъзнавана. Надявам се, че ще съумеем да намерим сили в себе си и да загърбим различията помежду си. Трябва да бъдем единни и устремени към по-добрите бъднини на България, но това би могло да се случи единствено ако държавниците ни имат силата, куража и волята да бъдат безкористни и да работят с достойнство, мъдрост и решителност за отечеството. Редно е всички да разберат, че патриотизмът е въпрос на дълг и готовност да загърбиш собствените си приоритети в името на родината. Вярвам, че така ще прехвърлим започнатото и постигнатото от миналото в настоящото, превръщайки го в полезно за обществото дело.“, каза Хебибов.

Васил Иванов Кунчев ще остане завинаги в родната памет с великото си дело, посветено на борбата за Освобождение на България и идела за чиста и свята република.

По традиция кулминацията на честванията ще се състои в Карлово, където днес в 21.00 ч. на площад „Васил Левски“ ще се на знамето на Карловския революционен комитет ще бъде изнесено и ще се проведе тържествен митинг-заря.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design