Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Зам.-министър, депутати и областен управител зарязваха в Община Борово

понеделник 14 февруари 2011

 

Народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и областният управител на Област Русе Пламен Стоилов споделиха днес празника на лозарите и винарите в Община Борово.

         Празничното шествие тръгна от централния площад на града. То се спря при кмета на Община Борово д-р Иван Попов, който беше досегашния Цар на лозята. След подобаваща почерпка, шествието продължи към лозята, водено от д-р Попов в писана каручка. Към него се присъедини и зам.-кметът Божидар Янков.

Празничен водосвет край лозите отслужи местният свещеник отец Димитър. За празничното настроение допринесоха изпълненията на пенсионерските клубове, съставите към читалището и детската танцова формация „Искрица”. Беше избран и нов Цар на лозята. Това е секретарят на Община Борово Бисерка Тодорова. Д-р Попов сви венец от лозови клонки и така предаде символично титлата на г-жа Тодорова. По стара традиция, старият и новият цар бяха дарени с пити и тъкани кърпи.

         В символичното зарязване и преливане на лозите с вино с наричане за здраве и берекет, наред със стария и новия цар се включиха и народният представител Пламен Нунев и областният управител Пламен Стоилов.

         Празникът продължи с тържествен обяд, даден от стария цар.

         По-късно днес г-н Нунев и г-н Стоилов се присъединиха към тържествата в с.Екзарх Йосиф, Община Борово. Сред официалните гости там бяха и доц. Георги Костов – зам.-министър на земеделието и храните, народният представител от ПП ГЕРБ Светлана Ангелова, зам.обл.управител Иван Григоров, директорът на ДАКРРДС Веселин Додев, директорът на ОД „Земеделие” Димитрия Илиева, председателят на Общински съвет – Русе доц. Васил Пенчев и ректорът на РУ проф.Христо Белоев.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design