Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА В ОБЛАСТ РУСЕ СА РЕГИСТРИРАНИ НАД 100 ЗАБОЛЕЛИ ОТ COVID-19 САМО ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ, 646 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ

четвъртък 29 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 129 нови случая на коронавирус, което е нов пореден рекорд за последните няколко дни. Така точно за три дни с COVID-19 се оказаха 316 жители на областта, което е с 49 души повече от всички заболели за изминалата седмица. Увеличава се и броят на хоспитализираните. Те вече са 111 души, а останалите 535 са под домашна изолация. От новозаразените с коронавирусна инфекция за последните 24 часа 11 души са хоспитализирани, а другите 118 са поставени под карантина в тях. През вчерашния ден е починал 75-годишен русенец с положителен PCR тест за COVID-19. Мъжът е бил приет на лечение в Университетска болница „Канев“, но същевременно е имал и придружаващи заболявания. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на близките и роднините на починалия. Така общо починалите от Русенско с положителен PCR тест за коронавирус са 33-ма. За денонощието има и 10 излекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 454.

До момента общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе е 1133-ма души, като активните случаи са вече 646.

Постепенно се завръща и първоначалната тенденция – по-голям брой болни да се наблюдава сред женския пол. При активните случаи мъжете са 318, а жените са 328, което в проценти е съответно 49 и 51. Почти без промяна в процентното съотношение остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 609 са жените, а мъжете са 524, което е респективно 54% и 46%.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

По-късно през деня очаквайте по-подробна информация относно броя на диагностицираните с коронавирус в населените места от областта.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design