Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОЧЕТОХА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ ПОЖАРНИКАРИ

четвъртък 12 септември 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев участваха в ритуала по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

„Чест е да бъда отново заедно с Вас! Използвам момента, за да Ви пожелая здраве и със същия боен дух и професионализъм да продължавате да отстоявате своята достойна професия!

Изказвам Ви и благодарност за това, което направихте през последните няколко месеца в една сложна епизоотична обстановка! Вие бяхте хората, които помогнахте да се справим с последиците от африканската чума по свинете! Без Вас наистина нямаше да се справим!“ заяви Григоров. В края на словото си той благодари на пожарникарите за всичко, което правят, за да може населението да се чувства защитено и призова още веднъж да си спомним за хората, на които разчитаме в тежки за нас моменти и никога да не забравяме тези от тях, които са жертвали своя живот, за да спасят нечий друг.

Също така областният управител удостои с отличието „Почетен медал“ на МВР началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла главен инспектор Красимир Владов. Наградата се връчва за проявена инициативност, както и за постигнати високи и трайни резултати при изпълнение на служебните задачи.

По време на церемонията със заповеди на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и директора на РДПБЗН Русе комисар Димитър Павлов бяха наградени и още 12 служещи в системата на пожарната безопасност и защита на населението.

Проявата се организира ежегодно и е част от честванията на професионалния празник на българските пожарникари, които се провеждат през „Седмицата на пожарната безопасност“.

Сред присъстващите да засвидетелстват своята почит и уважение бяха още директорът ОДМВР Русе ст. комисар Теодор Атанасов и неговият заместник комисар Илиян Енчев, началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов и др.

Веднага след церемонията областният управител Галин Григоров заедно с заместника си Валентин Колев се запознаха с напредъка по ремонтните дейности на сградата на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението. Припомняме, че ремонтът се извършва по трансграничен българо-румънски проект с европейски средства и съфинансиране от държавния бюджет, като сумата за българската страна е приблизително 4 милиона лева. От другата страна на р. Дунав – в Гюргево се предвижда построяването на работилница за техническо обслужване и ремонт на пожарни автомобили, като идеята е там да се изпращат за ремонт и русенските пожарни.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design