Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Японският посланик посети ветовското училище

четвъртък 28 април 2011

 

Посланикът на Япония в България Н.Пр. Макото Ито и представители на японската дипломатическа мисия гостуваха днес следобед на СОУ „В.Левски” – Ветово. Поводът беше заключителната церемония по приключване на проект „Подобряване на енергийната ефективност на СОУ „Васил Левски” с професионални паралелки - цялостна подмяна на външна дограма” по Програмата на правителството на Япония за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище. Проектът е на стойност малко над 103 хил.лв.

Още на входа на учебното заведение, Негово превъзходителство беше посрещнат от възпитаници на училището. Те се снимаха с японския дипломат пред засадената от тях в двора на школото секура. В словото си пред присъстващите, директорката на училището Стефка Тончева благодари на Негово превъзходителство за оказаната от страна на Японското правителство финансова помощ. Тя изрази надежда за бързо възстановяване на Страната на изгряващото слънце от сполетялото я неотдавна природно бедствие. В знак на подкрепа, тя подари на японския дипломат три изработени от възпитаници на училището хартиени жерава. Г-жа Тончева отправи към японския дипломат молба, при следващото му посещение в родната му страна да отнесе оригамите там. Според стара легенда, ако някой направи хиляда хартиени жерава, ще се сбъдне това, за което най-силно копнее сърцето му. Така, възпитаниците на СОУ „Васил Левски” – Ветово изразиха подкрепата си към пострадалите в Япония. Негово превъзходителство г-н Макото Ито получи от директорката на училището и почетния знак на школото, благодарствено писмо, както и икона на Св.Георги.

В словото си, японският посланик благодари за оказаната му чест и топлото посрещане.

В приветствието си пред присъстващите, зам.областният управител Иван Григоров отправи благодарност към Японското правителство за финансовата подкрепа за реализиране на проекта. Той пожела на директорката Стефка Тончева да продължи да работи за европейския облик на училището. След тържествената част, г-н Григоров запозна японския дипломат с възможностите за инвестиции в Област Русе и го покани да посети административния център. Негово превъзходителство прие с удоволствие поканата и сподели, че ще се отзове на нея в края на месец юни тази година.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design