Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Японският посланик гостува на СОУ „Васил Левски” – Русе

сряда 22 юни 2011

 

Н.Пр. Макото Ито – извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България присъства днес на тържествената церемония по повод дипломирането на Випуск 2011 на СОУ „Васил Левски” – Русе. Той беше придружаван от културния аташе на дипломатическата мисия Ая Отаки. Сред официалните гости бяха и зам.обл.управител Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе доц.Васил Пенчев, представители на РИО на МОМН и др.

84 е броят на зрелостните в СОУ „Васил Левски”. 19 от тях се дипломират с отличен успех. 26 са дванадесетокласниците от паралелката с изучаване на японски език.  Това е първият випуск с този профил. С най-висок успех се дипломира Пламен Тодоров – Отличен 5,94. Отличниците от випуска получиха дипломите си лично от Н.Пр. Макото Ито. Всеки от тях беше награден и със златен медал и ръчен часовник.

По време на официалната церемония, възпитаниците на СОУ „Васил Левски” демонстрираха завидни познания по японски език. Те благодариха на японския дипломат за оказаната от ръководената от него дипломатическа мисия подкрепа.

След края на тържеството, официалните гости се запознаха с кабинетите за изучаване на източни езици, оборудвани с подкрепата на Японското и Китайското посолства в България.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design