Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Възроден фанфарен оркестър и нов мажоретен състав зарадваха СОУ „Васил Левски” гр. Ветово навръх патронния му празник

вторник 19 февруари 2013

Възроден фанфарен оркестър зарадва СОУ „Васил Левски” с ПП гр. Ветово навръх патронния му празник вчера, когато училището стартира отбелязването на 140-годишнината от смъртта на своя патронвеликия българин Васил Левски. В тържеството вчера взеха участие заместник областният управител на Русе д-р Андриан Райков, кметът на община Ветово Георги Георгиев и заместника му Исмаил Селим, както и председателят на Общински съвет Ветово Бюлент Гайтанов.

В салона на читалището училището бе подготвило тържествен концерт, посветен на Апостола на българската свобода. По време на празненството стана ясно, че с решение на Общински съвет Ветово е възроден фанфарния оркестър, който е съществувал години наред, но от известно време не е имал дейност. Благодарение на средствата отделени от общинския бюджет от над 20 хил. лв. са били закупени нови музикални инструменти. Сега оркестърът отново ще може да се включва във всички чествания на празници, отбелязвани в общината и училището.

В рамките на събитието д-р Райков поздрави всички преподаватели, родители и ученици и отбеляза, че е изключително радостен, че училището отново ще може да изпълнява фанфарна музика, която дълго време е представлявала учебното заведение пред обществеността.

Другата голяма изненада на вечерта бе съвсем новият мажоретен състав, създаден към учебното заведение, който също бе включен в програмата към ученическите сценки, песни и танци

Днес отбелязването на годишнината продължи пред паметника на Левски в двора на училището като всички почетоха паметта на Апостола с едноминутно мълчание. Венци бяха положени от Областна администрацияРусе, Клуба на запасните офицери, oбщина Ветово, Клуба на пенсионерите гр. Ветово., от училището и читалището. След церемонията, празничната програма продължи с рецитал, викторина, състезания и награждаване на участниците от училищни конкурси.  

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design