Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВСИЧКИ ПЪТИЩА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

четвъртък 06 февруари 2020

Към 16.30 ч. обстановката на територията на област Русе е сравнително спокойна. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия за леки и лекотоварни автомобили, така и вече за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Всички първокласни пътища са отворени в посока София, Силистра и Разград. Все още не се пропускат товарни автомобили след пътя I-5 в посока прохода на Републиката, тъй като все още не са разчистени участъци от прохода във Великотърновска и Старозагорска област, поради което не се допуска и влизането на територията на страната на товарните автомобили, намиращи се преди Дунав мост в окръг Гюргево по посока към Букурещ. Образуваната колона е над 30 километра, което би довело до възможности за задръствания при пропускането им в България, особено ако не са оборудвани с вериги и подходящи гуми. В тази връзка се осъществява постоянен контрол и координация на действията между отговорните институции.

Проблемът към настоящия момент е, че има много скъсани електропроводи и далекопроводи в посока помпените станции „Батин“ и „Чайка“, поради което е прекъснато водоподаването към Бяла от около пет часа насам. Екипите на „ЕРП Север“ работят активно, но има опасност да не успеят да отстранят авариите в рамките на тази вечер, което означава, че е възможно населени места да останат без ток и вода до утре. Ангажирани са всички институции, както и тежка техника на пътно-поддържащите фирми, така и такава на кооперациите по малките населени места, които да подпомагат дейността по възстановяване на енергоподаването.

Военната техника от Военно формирование 32420 също е ангажирана да помага както за днешния, така и за утрешния ден. При необходимост областният управител Галин Григоров ще иска допълнително удължаване на срока за ползване на високопроходимите автомобили. Той продължава да е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение за максимално бързото преодоляване на създалата се ситуация.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design