Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВСИЧКИ ИЗБОРНИ СЕКЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА СА ОТВОРЕНИ

неделя 04 април 2021

Областна администрация Русе информира, че по данни на Районната избирателна комисия навсякъде на територията на областта изборният ден е започнал нормално и всички изборни секции са отворени.

По време на днешния парламентарен вот 204 495 души от региона могат да упражнят правото си на глас в общо 348 секции, като в 292 от тях са с над 300 избиратели, което означава, че там ще може да се гласува и с машини. Най-много са избирателите в община Русе – 145 275, а най-малко в Ценово – 4627. В община Ветово 12 195 души могат да упражнят правото си на вот в днешния ден, в Бяла – 11 734, в Сливо поле – 10 234, в Две могили – 7 799, в Иваново – 7 615, а в Борово – 5 016

Краят на днешния изборен ден е обявен за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч. От Районната избирателна комисия припомнят още, че изборният процес ще премине при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки. Влизането в секциите ще става само с правилно поставена защитна маска, а гражданите ще трябва да спазват отстояние от поне 1.5 метра помежду си. Във всяка секционна комисия ще се извършва и периодична дезинфекция, а членовете на комисиите ще са с предпазни маски и ръкавици.

Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат днес от 10.45 ч., 13.00 ч., 18.00 ч. и 21.00 ч. Първите три ще бъдат в Кръгла зала на Община Русе, а последната в специално обособена зала в „ОЗК Арена“. Предвид мерките за сигурност допускането на медии до  „ОЗК Арена“ ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design