Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Военноморското училище чества 130-та си годишнина в Русе

неделя 09 януари 2011

130 години от създаването на Морската машинна школа в Русе бяха отбелязани днес в дунавския град. Тържественото честване премина под патронажа на областния управител Пламен Стоилов.

 Празникът започна с поднасянето на венци и цветя пред паметника моряка в Русе. В церемонията участваха представител на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, народният представител от "Атака" в 19-и МИР - Русе Любомир Владимиров, заместникобластниятуправител Иван Григоров, председателят на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев, кметът на Община Русе инж.Божидар Йотов и други. Честването продължи със  шествие до сградата на Областната и общинската администрации.

По време на тържественото събрание в Пленарната зала на Община Русе, областният управител Пламен Стилов връчи поздравителен адрес на началника на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров” капитан I ранг Димитър Ангелов. В него се казва: „Горд съм, че именно в Русе е положено началото на морската ни Алма матер! В дългогодишната си история, Висшето военноморско училище се утвърди не само като престижен образователен, научен и изследователски център. То се превърна в символ на академичната независимост и идентичност. Затова професионализмът на неговите възпитаници е високо ценен не само в България, а и по света”.Областният управител връчи и грамоти за висок професионализъм на петима преподаватели от Висшето военноморско училище. С грамота за постигане на високи резултати в обучението  и издигане престижа на Висшето училище, г-н Стоилов удостои и един кадет.След официалната част,започнаконцерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и ансамбъла на Българската армияи на състави от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design