Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДНИ ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

петък 04 октомври 2019

Областна администрация Русе информира, че в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014 – 2020 година за пета поредна година Министерството на образованието и науката организира Национални дни на ученето през целия живот.

В програмата на Дните за учене през целия живот, които ще се проведат от 9 до 11 октомври 2019 г. в гр. Велико Търново, са включени различни събития като: изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен семинар за журналисти, национална конференция, церемония за връчване на награди за принос към сектора за учене на възрастни, популяризиране на Електронната платформа за учене в Европа (EPALE), както и множество културни прояви.

В различните събития участие ще вземат представители на министерства, агенции, областни и местни администрации, неправителствени организации, социални партньори, работодатели, членове на Координационния съвет на Националната платформа: „Обединени за ученето на възрастни”, областните координатори за учене през целия живот, директори и учители/обучители от Националната мрежа на институциите за образование и обучение на възрастни. Предвидено е във всяко от събитията да се включат и експерти от Областна администрация Русе и Регионалното управление на образованието.

Инициативата се провежда в рамките на проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+” на Европейския съюз.

Припомняме, че през 2017 г. Русе беше домакин на Националните дни за учене през целия живот и те бяха реализирани благодарение и на активната подкрепа на областния управител.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design