Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ИЗВЪРШВАТ ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ С ВАКСИНАТА НА „АСТРА ЗЕНЕКА“ И ДНЕС

събота 03 април 2021

Втори пореден ден от Университетска болница „Медика Русе“ осигуряват „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19 с ваксината на „Астра Зенека“. Кабинетът за имунизации се намира пред централния вход на ДКЦ-2, като днес той ще работи от 09.00 ч. до 14.00 ч.

От скоро в „Медика Русе“ се извършват и PCR изследвания. Пробите се вземат от 08.00 ч. до 16.00 ч. от понеделник до неделя в изнесен пункт до входа на болницата откъм бул. „Липник“. Необходимо е обаче да се отбележи, че ако пробата бъде взета до 11.00 ч., то резултатът ще бъде готов още същия ден между 16.00 ч. и 18.00 ч. В случай че изследването бъде извършено след 11.00 ч., резултатът излиза на следващия ден и може да бъде взет отново в интервала между 16.00 ч. и 18.00 ч.

Освен срещу заплащане лабораторията работи и с направления, но това е възможно само през делничните дни. През уикенда и в празничните дни тестовете се извършват само срещу заплащане. При отрицателен тест, пациентите имат възможност да получат срещу заплащане и сертификат, който да използват за различни цели, включително и пътуване зад граница.

Припомняме, че през тази седмица в четири дни беше осигурен „зелен коридор“ в Русе. В сряда и четвъртък без предварително записване имунизации с ваксината на „Астра Зенека“ се извършваха в УМБАЛ „Канев“, а в рамките на два дни от вчера „зелен коридор“ функционира в Университетска болница „Медика Русе“.

По-късно през деня очаквайте подробна информация относно разпространението на COVID-19 през вчерашния ден.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design