Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ОТКРИХА НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА

понеделник 16 септември 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на днешното тържествено откриване на новата академична година за редовните студенти в Русенския университет.

„Скъпи студенти, бъдете здрави и не спирайте да мечтаете, защото Вие сте тези, които ще съграждат бъдещето на една по-добра България! Бъдете сигурни в успеха си, защото сте направили правилния избор за мястото, където да получите своето Висше образование – Русенски университет „Ангел Кънчев“!

Уважаеми преподаватели, продължавайте все така с доблест и чест да следвате мисията, на която сте посветили живота си! Нека ентусиазмът Ви бъде пътеводна светлина за всички онези, избрали да строшат оковите на мрака, заблудата и незнанието! Прекланям се пред труда Ви и достойнството на Вашата професия!

Честит празник и на добър час!“ заяви Григоров в словото си пред събралите се да отбележат началото на новата академична година.

На тържествената церемония присъстваха още председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов, народните представители Андриан Райков и Пенчо Милков, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов, заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, заместник-кметът по хуманирани дейности на Община Русе Иван Григоров, както и Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Бяха получени и множество поздравителни адреси, сред които от президента на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а също и от парламентарната комисия по наука и образование.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design