Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В РУСЕ ОТКРИХА ПЪРВИЯ ЗА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ПЕРСОНАЛ НА БАДЕР

сряда 08 май 2019

Областният управител Галин Григоров присъства на откриването на Центъра за обучение на персонал на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД.

В приветствието си той благодари на ръководството на компанията и ги поздрави за избора именно в Русе да бъде направената първата стъпка към Югоизточна Европа на една от най-големите и утвърдени компании в световен мащаб за интериорно обзавеждане на автомобили.

„Стъпването на Вашата фирма в България и още повече в Русе за нас е огромна чест! Вие осигурявате нов път за развитие на региона!“ добави още Григоров.

Не на последно място той отправи пожелания за сили, търпение и множество бъдещи успехи в развитието на този значим за региона бизнес.

Поздравления към мениджмънта на фирмата бяха отправени още кмета на Община Русе Пламен Стоилов, както и от председателя на Общото събрание на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева.

Специални благодарности от компанията бяха изказани на областната и общинска администрация.

Сред официалните гости бяха и представители на висшия мениджмънт Александър Гертнер, Флориан Йозер, както и Дражен Добиш, а също и заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански, главният архитект Живка Бучуковкса, заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Пламен Даскалов и представителни на институции от област Русе.

Припомняме, че BADER е немска компания, която осъществява дейността си на 5 континента, като работи за някои от най-известните автомобилни производители.

Очакванията са до края на тази година да бъде обособена и самата фабрика за кожени тапицерии за автомобилни седалки, чието производство ще бъде без замърсяване и отделяне на вредни емисии. Работните места, които се планират да бъдат осигурени до края на 2019 г. са 250, а общият им брой след успешното стартиране на бизнеса би трябвало да достигне 500.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design