Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В РУСЕ ОБСЪДИХА ЗНАЧЕНИЕТО НА ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ

вторник 19 февруари 2019

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев участва в публична дискусия на тема „Дигитализацията – мотор за развитие на гражданите, бизнеса и региона“.

По време на събитието, което беше открито от кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, евродепутатът г-жа Ева Майдел направи изложение относно възможностите, които предоставят цифровите технологии в съвременния свят.

Също така известният технологичен и социален предприемач г-н Боян Бенев разясни практическото приложение на дигиталните технологии, а заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански  постави акцент върху иновационната стратегия за интелигентна специализация на Общината, която се реализира в периода от 2016 до 2025 година.

По време на форума, който се проведи предимно под формата на дискусия, в която участваха представители на бизнеса, академичните среди, неправителствените организации и гражданите, всеки имаше възможност да получи детайлна информация относно настоящата политика на Европейския съюз в областта на дигиталната трансформация, както и предизвикателствата, пред които е изправен този все по-значим сектор в икономиката.

Във форума се включиха още народният представител от 19-ти МИР г-н Пламен Нунев, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев, председателят на общото събрание на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, както и множество представители на местния бизнес.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design