Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В РУСЕ БЕШЕ ОТКРИТ ЕДИНАДЕСЕТИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ „СВЕТЪТ Е ЗА ВСИЧКИ“

петък 29 ноември 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев присъства на откриването на фестивала за хора с увреждания „Светът е за всички – 2019г.“

Той благодари на организаторите за положените усилия за пореден път да организират настоящия фестивал. Заместник областният управител заяви подкрепата на Областна администрация Русе към инициативата и потвърди готовността й да оказва необходимото съдействие при организирането и провеждането на вече превърналия се в традиция фестивал.

„Навън е пълно с красотата на различни предмети, изготвени с много ентусиазъм, воля и дух, а тук в залата е пълно с хора, носители на този дух!“ добави още Валентин Колев.

В края на приветствието си той пожела на всички да се справят винаги с предизвикателствата на живота.

Припомняме, че фестивалът е с продължителност два дни и днес ще се проведе концерт на деца с увреждания. Утре от 10.00 ч. до 16.00 ч. е планиран концерт на възрастни хора с увреждания, а през двата дена събитието, което се провежда в Пленарна зала, ще бъде съпътствано от изложба-базар.

Целта на инициативата е превенция на социалното изключване на хората с увреждания и промяна на отношението както на другите към тях, така и на собствената им самооценка и мотивация за пълноценно участие във всяка сфера от живота.

Организатор на събитието е Сдружение с обществено полезна дейност „Смело сърце“, а Областна администрация Русе е партньор.

Сред гостите на събитието беше и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, а сред множеството получени поздравителни адреси беше и този на заместник-директора на Държавната агенция за закрила на детето Мариела Личева.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design