Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В ПЕТЪК ОТКРИВАТ ПАМЕТНА ПЛОЧА, ПОСВЕТЕНА НА 140-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННИТЕ ОКРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ

сряда 26 февруари 2020

Областна администрация Русе припомня, че на 28-ми февруари от 12.00 ч. пред сградата на Военното окръжие ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча, посветена на 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в страната.

Във връзка с провеждането на официалната церемония ул. „Княжеска“ в периметъра от хотел „Ана Палас“ до пресечката с улица „Епископ Босилков“ ще бъде затворена за преминаване на моторно превозни средства в периода от 8.00 ч. сутринта до 16.00 ч. следобед.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков, с които областният управител Галин Григоров ще се срещне преди началото на честването.

Отново в петък, но от 13.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе е предвидено провеждане на кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в България.

Веднага след това във фоайето на Доходното здание ще бъде открита и тематична изложба.

Русе е и мястото, където ще бъде дадено началото на честванията, като в програмата на национално ниво е заложено във всеки областен град да бъде почетена годишнината.

Припомняме, че на 27-ми септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите „Окръжни воински началници“, с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design