Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В БЯЛА ОТПРАЗНУВАХА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

вторник 03 март 2020

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев присъства на тържественото честване, посветено на 143-та годишнина от Освобождението на Бяла и 142-та годишнина от Освобождението на България.

В началото на церемонията бяха положени венци и цветя пред Паметника на загиналите в Руско-турската война български и чуждестранни воини.

Последва поздравително обръщение от страна на кмета на община Бяла Димитър Славов, който припомни акценти от историческото минало на населеното място и апелира към днешните жители на града да пазят и предават признателността към хилядите наши и чуждестранни опълченци и войници, жертвали себе си за свободата на България.

„Днес няма държава, която да може да се справи сама с глобалните кризи и предизвикателства, но бъдещето се гради от смелите и последователните, бъдещето се гради върху научените от историята уроци, които са предавани на младите след нас!“, заяви пред множеството президентът на Република България в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев. „Само като свободни и горди демократи-европейци ще запазим светлия стремеж на нашите предци и ще научим децата си, че ние – българите, сме народ с достойнство, самочувствие и винаги гледаме напред“, допълни още той.

Поздравително слово беше произнесено още и от аташето на Генералното консулство на Русия в Русе Владимир Токтаев.

Присъстващите отдадоха своята почит към героите с едноминутно мълчание, като по традиция кулминацията на честванията беше тържествена заря-проверка, в която редовно участват курсанти и офицери от Националния военен университет „Васил Левски” в гр. Велико Търново.

Сред официалните гости бяха още председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, народният представител от ПП ГЕРБ д-р Андриан Райков, областният управител на област Търговище Митко Стайков, както и кметове на населени места от региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design