Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В БАТИН БЕШЕ ОТКРИТ ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ В НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНИТЕ ВОЙНИ

неделя 07 юли 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров и кметът на община Борово Валентин Панайотов откриха новоизградения войнишки паметник на загиналите в Национално-освободителните войни за България жители на село Батин.

В приветствието си към присъстващите областният управител изрази изключителната си удовлетвореност от изграждането на паметника и заяви, че постоянството и усилията, вложени от всички в това достойно дело, са възнаградени.

„Считам, че благодарение на всички Вас българската памет е жива! Именно заради хора като Вас нашите деца и нашите внуци ще помнят миналото! Впечатлен съм от направеното!

Използвам възможността да благодаря и на представителите на Министерството на отбраната, без чиято помощ множество паметници биха останали разрушени, а също и много нови инициативи биха били спрени! Надявам се и вярвам във Вашата подкрепа и за в бъдеще!” допълни още Григоров.

По време на вчерашната церемония председателят на Инициативния комитет за изграждането на войнишкия паметник проф. д-р Петър Балкански беше удостоен със знака на областния управител.

Сред гостите бяха още директорът на дирекция „Социална политика” към Министерството на отбраната Иво Антонов, кметът на Батин Бахри Ефраимов, кметове и техните заместници на населени места от региона, началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев, началникът на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, о.з. генерал Атанас Атанасов, както и множество жители и гости на селото.

Всички представители на Инициативния комитет, както и дарителите получиха грамоти от името на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design