Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

УНИКАЛНА ЕКСПОЗИЦИЯ С НАД 180 СПАСЕНИ ЕКСПОНАТИ ОТ НЕЛЕГАЛЕН ТРАФИК БЕШЕ ОТКРИТА В РЕГИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА МВР

четвъртък 04 юли 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник Валентин Колев бяха сред официалните гости на откриването на изложба под надслов „Спасено наследство“.

Експозицията представя 189 находки, съхранени при борбата с иманярството и нелегалния трафик, благодарение на дейността на Областната дирекция на МВР и посветена на утрешния празник на ведомството и съответно навършването на 140 години от създаването на министерството.

В приветствието си към присъстващите областният управител изрази благодарност към служителите на реда за всичко, което са правили в името на безопасността и спокойствието на жителите на Русе, както и за изключителния принос в спасяването на културното наследство.

„Всичко това, което сте постигнали е повод за гордост за нас и за следващите поколения! Поздравления! Пожелавам Ви здраве, успехи и късмет във всички начинания!“ добави още Григоров.

Директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов на директора на ОДМВР-Русе ст. комисар Теодор Атанасов.

Изложбата не е отделена в специална зала, а е вписана в постоянната експозиция. Всеки артефакт е положен в своя контекст. Това е постигнато въз основа на високата художествена стойност на всеки от артефактите. По този начин предмети, откъснати от средата си, придобиват ново значение и смисъл. Всеки от тях е означен с цветна маркировка и последователен номер. Изложбата се разглежда със специална дипляна-водач, в която има подробности за предметите. Подобен тип експозиционно решение е световна практика, а у нас се представя за пръв път.

По-рано през деня от името на областния управител беше поднесен венец пред монумента на Признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, намиращ се пред сградата на ОДМВР – Русе.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design