Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Ученици от ОУ \"Хр. Смирненски\" – кв. Долапите победиха в традиционната викторина по история на областния Ресурсен център

четвъртък 28 февруари 2013

 

Днес от 11.00 часа в Регионален исторически музей - Русе се проведе традиционната викторина по история, организирана от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребностигр. Русе. Тази година викторината бе на тема: „Град Русе и 135 години от Освобождението на България от османско робство”.

Инициативата е част от националната кампания на МОМН „Участвам и променям” и е посветена на предстоящия Национален празник - 3 март. В нея участваха около 40 ученика от 8 училища - ОУ "Ан. Кънчев", ОУ "А. Константинов", ОУ "Иван Вазов", СОУ "В. Левски", ОУ "Ол. Панов", ОУ "Хр. Смирненски" – кв. Долапите и ОУ "Г. Ст. Раковски" - с. Ново село и СОУ "В. Левски" – гр. Ветово. Освен въпроси свързани с историята на град Русе и руско-турската война, децата решаваха кръстословица и нареждаха пъзели. Голяма изненада за учениците бе и появата на човек, преоблечен като българскиопълченец, с който се снимаха всички отбори.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев бе член на журито, в което бяха включени още представители на Регионалния инспекторат по образование и на Регионалния исторически музей. Бурджиев имаше задачата да оценява отговорите на децата, а в края на състезанието награди челните три места във викторината като връчи подаръци на капитаните на отборите. Всички деца получиха лакомства и други изненади от Ресурсния център и от Областна администрацияРусе.

Първото място във викторината грабна отборът на ОУ "Хр. Смирненски" – кв. Долапите, второто място бе заслужено от децата представляващи ОУ „Олимпи Панов”, а на трето място бе класирано СОУ „Васил Левски”

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design