Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Ученици от Мартен се включиха в Национално състезание по правопис на английски език

вторник 19 март 2013

Днес в ОУ „Отец Паисий“град Мартен се проведе кръг от Националното състезание по правопис на английски език – Bulgarian National English Spelling Bee.

Събитието беше открито от заместник областния управител Веско Маринов. Той пожела успех на децата и ги насърчи да бъдат все така ученолюбиви, търсещи и знаещи, изтъквайки, че именно образованието ще им помогне да реализират мечтите си.

Състезанието представлява спелуване на различни думи на английски език. То се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. Учениците от Мартен демонстрираха своите знания пред специално сформирано жури.

През цялата седмица ученици от училища в цялата страна ще участват в надпреварата. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел “Хилтън” в София.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design