Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ТРИМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ COVID-19 В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА, СРЕД ТЯХ И МЪЖ НА 94 ГОДИНИ

вторник 25 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последното денонощие още трима души от дом за стари хора „Възраждане“ в Русе, които са били временно настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, са преборили коронавирусната инфекция. Става дума за две жени на 71 и 82 години, както и за мъж на 94 годишна възраст. Излекуваните от коронавирус в дома станаха 72-ма, като 66 са обитатели, а останалите шестима са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират шест от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а двама са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Същевременно от работещите в дома под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент.

15 от обитателите на дома са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Шест обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design