Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ТРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, ПЕТИМА ОЗДРАВЕЛИ И ЕДИН ПОЧИНАЛ

вторник 25 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже на възраст между 37 и 67 години. Двама от тях, които са на 37 и 47 години и са съответно от гр. Русе и село Голямо Враново са без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 67-годишна възраст и е от гр. Сливо поле е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“. Състоянието му е стабилизирано, на кислородна терапия е и за момента той се чувства добре.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта е 296 души, като активните случаи са 54. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 32-ма са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още петима, сред които и трима обитатели на дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. Това означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 227. По-детайлна информация за епидемичната обстановка в социалното заведение очаквайте по-късно през деня.

През вчерашния ден е починала и 76-годишна жена от гр. Ветово. Припомняме, че тя беше с положителен PCR тест за коронавирус и съответно беше приета за лечение в Университетска болница „Канев“, като положителната й проба беше съобщена на 22-ри този месец. Жената е имала и редица придружаващи заболявания, сред които хронична бъбречна и хронична сърдечна недостатъчност. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Така общият брой на починалите с COVID-19 от областта стана 15.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design