Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Традиционна празнична заря в град Бяла за Националния празник

събота 03 март 2012

С военна заря с участие на курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” - Велико Търново на 2-ри март Бяла отбеляза 135-та годишнина от Освобождението на града и 134 години от Освобождението на България. Тържествената вечер в чест на Националния празник започна с поднасяне на венци пред Паметника на загиналите за свободата, независимостта и обединението на отечеството беленчани. Сред официалните гости на тържеството бяха Владимир Климанов – Генерален консул на Руската Федерация в Русе, Пламен Нунев - народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР, генерал - майор Йордан Йордановзам.-началник на отбраната, полк.Коста Баевзам.-началник на НВУ „В.Левски”В.Търново, Петър Даскалов – зам. областен управител на област Русе, д-р Петър Петровкмет на община Ценово, Димитър Наковзам.-кмет на Община Русе, общински съветници, архимандрит Емилиан от Русенската митрополия, подп. Тодор Тодоровначалник на Военно окръжиеРусе, полк. Иван Иванов –зам.-председател на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерваРусе, д-р Руденко Йорданов – БЧК – Русе и др.

Слово за празника произнесе кметът на община Бяла инж. Кольо Келерджиев. Пред присъстващите бяха прочетени и поздравителни адреси от министъра на отбраната Аню Ангелов и от Генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов. Кметът инж.Келерджиев получи писмени приветствия по пово празника и от народните представители от ГЕРБ от 19-ти МИР, от областния управител Стефко Бурджиев и от кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

След тържествена вечерна проверка и отдаване на почит към създателите и бранителите на българската държава, в небето над площад „Екзарх Йосиф”  в центъра на град Бяла бяха изстреляни многобройни салюти

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design