Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЪС 150 МЕТРОВ ТРИКОЛЬОР В ГЮРГЕВО ОТБЕЛЯЗАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РУМЪНИЯ

неделя 01 декември 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на празничното честване в град Гюргево по повод 101-та годишнина от Обединението на Румъния и техния Национален празник – 1-ви декември.

Началото на тържествата беше дадено пред Паметника на героите в двора на едноименната църква, където беше отслужена заупокойна молитва. Областният управител и председателят на Окръжен съвет Гюргево Мариан Мина положиха заедно венец и цветя пред монумента.

Приветствия към гюргевчани и гостите на града бяха отправени от кмета на Гюргево Николае Барбу, председателя на Окръжения съвет Мариан Мина и префекта Нина Кришу.

Тържествената програма продължи с военен парад под съпровода на Духовия оркестър при културен дом „Йон Виня“. В парада се включиха всички структури, отговарящи за реда и спокойствието на хората от окръга, като по време на него бяха показани повече от 50 единици специализирана техника.

Сред официалните гости, които също поднесоха венци и цветя, бяха още  кметът на община Русе Пенчо Милков и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Шествието приключи с участието на множество млади хора, носещи националния флаг на Румъния, който тази година беше с дължина от цели 150 метра.

Всеки желаещ можеше да опита и прясно приготвена храна по румънски рецепти на традиционната народна трапеза. За доброто настроение на присъстващите се погрижи фолклорният ансамбъл „Дойна Дунари“, както и множество местни изпълнители.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design