Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СТОТИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ЕЖЕГОДНИЯ ВЕЛОПОХОД, ПОСВЕТЕН НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

събота 20 април 2019

Областният управител на област Русе Галин Григоров откри 12-тия пореден велопоход Русе – Гюргево, посветен на 143-та годишнина от Априлското въстание, като инициативата се проведе под негов патронаж.

Отново в събитието се включиха стотици колоездачи, като сред тях имаше велосипедисти и от други области, а най-младият участник беше малката Надежда от Русе, която е едва на 2,5 г.

По традиция участниците поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Гюргевския революционен комитет, както и на пристанището, където е паметната плоча на Христо Ботев. Мястото е свързано с революционната дейност на известни личности от българската история като Никола Обретенов, Панайот Волов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Иларион Драгостинов.

Традиционно стартът беше даден в 10.00 ч. пред Пантеона на възрожденците, където тази година също бяха положени венец и цветя.

Организатори на инициативата са ВМРО – Русе и сдружение „Вело – Русе“. На събитието присъства и народният представител от 19-ти МИР Искрен Веселинов, който е и основният инициатор на идеята.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design