Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СТОТИЦИ РУСЕНЦИ СЕ СЪБРАХА НА ХИПОДРУМА ПО СЛУЧАЙ ТОДОРОВДЕН

събота 07 март 2020

За пореден път заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов показа майсторска езда. Това стана днес на Хиподрума по време на традиционното отбелязване на Тодоровден. С младия си кон Кик той демонстрира прескачане на препятствия с различна височина, като както по време на тренировките, така и след това на пистата пред стотиците зрители Свилен Иванов не допусна нито една грешка. Кик е 5-годишен кон, който е от породата на Холандските топлокръвни коне, които се славят с безупречна международна репутация. Само за изминатата година заместник областният управител е участвал в 11 състезания с Кик. Също през 2019-та година Кик става вицешампион на България с Ивайло Любенов, който е треньор на  клуб по конен спорт „Истър“.

От рано сутринта през днешния ден всеки, желаещ, можеше да се докосне отблизо до магията на конния спорт. Както начинаещи, така и напреднали ездачи показваха своите умения пред събралите се множество деца и възрастни. Сред породите, които можеха да се видят са тези на арабския чистокръвен кон, Апалуза, източнобългарския кон, Холщайнер, както и Хафлингер.

Освен открити уроци по езда най-малките имаха възможността да се включат и в множество игри, като например лично да нахранят някой от конете.

В днешния празник участие взеха всички 5 клуба по конен спорт в Русе, а именно СЕК „КЕНТАВЪР – РУСЕ“, ККС „РУСЕ ИНДЮРЪНС“, СЕК „СИЛВЕНА СПОРТ“, ККС „ИСТЪР“ и ККС „ЕКУЕСТРЕ.

Сред официалните гости на събитието беше и областният управител Галин Григоров.

Днешният празник се нарича още Конски Великден и според народните вярвания на този ден Свети Тодор съблича своите девет кожуха, яхва бял кон и отива при Бога да измоли лято.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design