Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СПАД В БРОЯ НА ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“, ИЗЛЕКУВАНИТЕ ОТ COVID-19 СА ВЕЧЕ 68

петък 21 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последните 24 часа броят на излекуваните от COVID-19 в Русенско се увеличи с още шестима души, като пет от тях са обитатели на дом за стари хора „Възраждане“. Така, преборилите коронавирусната инфекция от социалното заведение станаха 68, като 62-ма от тях са от потребителите на услугата. 18 от обитателите са настанени в Кризисен център „Каритас“, а останалите 37 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал. От обитателите на дома 6 души все още остават на болнично лечение. Двама от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Други 8, които са безсимптомни, са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе.

От персонала, работещ там, под домашна изолация все още остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент, а шестима са излекувани.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design