Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СПАД НА НОВОУСТАНОВЕНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, 6 ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА

неделя 18 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани шест нови случая на коронавирус. Пет от установените случаи са при мъже, а един при жена. Всички те са от гр. Русе. Трима от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани.

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 552-ма души, като активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 68, а жените са 75, което в проценти е съответно 48% и 52%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 385.

Починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от Русенско станаха 24. През вчерашния ден в бургаската Университетска болница за активно лечение „Дева Мария“ почина и проф. д-р Георги Хубчев. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките му. „…Вярвам, че той ще бъде запомнен като достоен човек и голям професионалист! Той беше сред тези хора, които не жалеха време и енергия, за да помогнат на другите! Светла му памет!...“, се казва в съболезнователния адрес от името на областния управител на област Русе Галин Григоров.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на заболяването в региона през последната седмица.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design