Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ КАК ДА РЕАГИРАТ ПРИ ПОЖАР

четвъртък 10 октомври 2019

Главният секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов заедно с инспектор Димитър Балтаджиев от фирма „Саламандър 911“ ООД проведоха обучение на служителите от Областната управа за защита и действие по време на пожар.

„В съвременното технологично общество винаги възникват критични ситуации, за които сме принудени да бъдем подготвени и да отреагираме своевременно. Превенцията на риска е от особено значение за нашите правилни действия! Въпреки че при нас няма производствени процеси, също има опасност от възникване на пожари. Именно затова днешното обучение е от особена важност!“ заяви Симеон Иванов.

По време на обучението екипът на Областна администрация Русе беше детайлно запознат с действията, които трябва да се предприемат от тяхна страна при евентуален пожар. Сред темите, които бяха разгледани са: какви са необходимите действия при пожар на открито, закрито или в автомобил.

Акцент беше поставен върху създаването на необходимата организация за спасяване и оказване на помощ на пострадали и ранени.

Не по-малко внимание беше отделено на механизма на функциониране на сигнално-известителната техника и прилагането на плана за евакуация.

Всички присъстващи бяха запознати с различните видове пожарогасители и тяхното предназначение, както и с начина им на използване, който беше демонстриран от водещия на обучението.

В занятието участва и експертът по отбранително-мобилизационната подготовка в администрацията Тодор Карагьозов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design