Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Ще се търси финансиране за геоложки проучвания на района на ЖП гара – Русе от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

сряда 19 януари 2011

 

Да се изпратят документи до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, с които ще се кандидатства за финансиране на геологическо обследване на района на ЖП гара – Русе. Това реши на днешното си заседание създадената със заповед на областния управител Пламен Стоилов Междуведомствена работна група, която е ангажирана с решаване на проблема с подпочвените и повърхностни води на територията на гаровия комплекс. Геоложкото проучване трябва да се направи, за да се установи произхода на водата, която преовлажнява местността. След като се идентифицира източникът, ще се търсят средства за проектиране и за строително-ремонтни работи.

Междуведомствената работна група реши още, следващата седмица да се организира среща при заместник - кмета на Община Русе инж.Дончо Добрев. На нея ще бъдат поканени и геолозите, правили проучвания на района на ЖП гара – Русе до момента. Общинската администрация ще бъде водеща в процеса за решаване на проблема.

Междуведомствената работна група беше сформирана в края на 2010 година. Тя включва експерти от областната и общинската администрации в Русе, НКЖИ, териториалното звено на Гражданска защита, ВиК и др.

        

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design