Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЕМИНАР ЗА МЕДИИТЕ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ОРГАНИЗИРАТ ОТ НСИ

неделя 18 юли 2021

Ръководството на Националния статистически институт отново дава възможност на представителите на медиите от Северна България да се включат в семинар по повод предстоящото преброяване, което ще се проведе в периода от 7 септември до 3 октомври тази година. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Териториално статистическо звено – Север Диана Самхарадзе.

На 26 и 27 юли в Учебния център на Националния статистически институт край Ловеч в село Сливек ще се състои мащабно информационно събитие. По време на двудневния форум акцентът ще бъде поставен върху методологията и организацията на преброяването. Ще бъдат представени и разяснителни видеоклипове, а същевременно журналистите ще имат възможност за интервюта с ръководството на НСИ и Териториалното статистическо бюро. Специално внимание ще бъде отделено и на защитата на личните данни, информационната система и други свързани въпроси.

Необходимо е да бъде отбелязано, че преброяването през 2021 година е от съществено значение за всеки един гражданин, тъй като на база събраните данни ще бъдат разработени публичните политики за следващото десетилетие.

Припомняме, че Областна администрация – Русе също е част от мащабната информационна кампания на Националния статистически институт и си сътрудничи отлично с всички институции от временната областна преброителна комисия.

Разходите на участниците за пътуване, храна и нощувки ще бъдат поети от НСИ. За целта обаче ще се необходими разходооправдателни документи, както и банкова сметка, на която да се преведат парите. За участие във форума е необходимо изпращане на потвърждение на следния e-mail: press@nsi.bg най-късно до 12.00 часа на 20 юли.

Пълният текст на поканата, както и програмата може да намерите тук.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design