Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЕДЕМ ТЕРМОКАМЕРИ СЕ ОЧАКВА ДА ЗАРАБОТЯТ НА ГКПП „ДУНАВ МОСТ“ РУСЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

петък 13 март 2020

До 29-ти март на територията на цялата страна, в т.ч. и в Русенска област се преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, както и в заведенията за обществено хранене. Изключение правят единствено и само магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

Преустановяват се и учебните занятия, както и всички извънкласни мероприятия в училищата, университетите и други обучителни институции и организации. Прави се всичко възможно в най-кратки срокове да се въведе дистанционна форма на обучение за учениците, така че да няма изоставане с учебния материал. Също така се забраняват посещенията на децата в детските ясли и градини.

Няма да се допуска и провеждането на масови мероприятия. Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност трябва въведат дистанционна форма на работа за служителите си. При невъзможност това да се случи е необходимо да се предприемат засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. филтър, дезинфекция и проветряване. Ще се провежда и инструктаж за спазване на личната хигиена на персонала и недопускане на служители и външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Спират се детските и женски консултации, профилактичните прегледи, имунизации, както и приема и провеждането на планова оперативна дейност, а също и свижданията във всички лечебни заведения.

Към момента на граничния-контролно пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе се предприемат всички необходими дейности за недопускане на заболяването на територията на областта и съответно неговото разпространение. До края на следващата седмица се очаква да бъдат закупени и седем термокамери, които ще заработят на ГКПП „Дунав мост“.

Към момента няма констатиран случай на коронавирус в Русенско, а общият брой на хората, поставени под карантина, постоянно спада и вече е 17.

Това стана ясно от провелия се съвместен брифинг между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Веднага след това кметът на Община Русе Пенчо Милков също даде изявление пред представителите на медиите.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design