Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЕДЕМ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА, НЯМА НОВОИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ

четвъртък 08 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие за област Русе са регистрирани седем нови случая на коронавирус, като един от тях е под домашна изолация на територията на друга област.

По отношение на случаите в Русенско, то става дума за четири жени и двама мъже на възраст между 28 и 78 години. Хоспитализиран е единствено най-възрастният от тях – 78-годишен мъж от гр. Русе. Той се намира на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Останалите пет души са в добро здравословно състояние и без сериозна симптоматика. Те са оставени под домашна изолация, като сред тях са 68-годишна жена от Щръклево и мъж на 51 години от Николово.  При два от другите три случая е установена епидемична връзка. Две жени на 28 и 68 години са контактни на потвърден преди случай в семейството.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 443, като активните случаи са 61. От тях 19 са на болнично лечение, а 42-ма са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 23, а жените са 38, което в проценти е съответно 38% и 62%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 256 са жените, а мъжете са 186, което в процентно съотношение е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остава 358.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design