Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ, КОНЦЕРТ НА НЕВЕНА ЦОНЕВА И КРАСИ РАДКОВ, КАКТО И С УЧАСТИЕТО НА БАЛЕТ „МАГАДАНС“ ЗАВЪРШИ ПРАЗНИКЪТ НА ДВЕ МОГИЛИ

неделя 12 май 2019

Заместник областният управител Валентин Колев беше сред официалните гости на празника на град Две могили.

Той благодари за отправената покана да бъде част от събитието и подчерта, че е радостен от възможността да присъства за пореден път в Две могили. Заместник областният управител изрази и мнение, че през последните години общината се развива добре, за което жителите на Две могили трябва да вярват в екипа на кмета Божидар Борисов, а постигнатото е плод именно на общите усилия на ръководството на общината и нейните жители. Не на последно място той отправи пожелания към присъстващите за здраве и празнично настроение.

По-рано през деня областният управител Галин Григоров също посети гр. Две могили и поздрави ръководството на Общината по случай празника.

На събитието присъстваха още народните представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, кметове на населени места от региона, представители на институции, както и делегации от побратимените с Две могили градове от Румъния, Молдова, Украйна и Полша.

От своя страна кметът Божидар Борисов отбеляза, че се надява Две могили да се превърне в още по-привлекателно място за живот, като за това е необходимо усилията на всички да бъдат насочени към привличането на повече млади хора, създаването на училища и детски градини и към подобряване на бизнес климата, за да има и повече работни места.

Народният представител Светлана Ангелова постави акцент върху това, че към момента се извършва пълна рехабилитация на участъци от общинската пътна мрежа за над 5 млн. лева с финансиране от Европейския съюз. Внимание беше обърнато и върху грижата на администрацията за подобряване условията в образователните и културни институции, а като примери бяха посочени ремонтът на културния дом в с. Помен, читалището в с.Батишница, както и детската градина „Първи юни“ в село Баниска по програма „Красива България“.

Споменато беше, че именно тук е заработило и първото социално предприятие в Русенска област „Хартиен свят“.

За доброто настроение на всички се погрижиха Невена Цонева и Краси Радков, които изпяха едни от най-обичаните си песни, както и балерините от балет „Магаданс“. Вечерта завърши с празнична заря.

Събитието, което се проведе вчера вечерта в сградата на Летния театър на Две могили, беше кулминацията в тържествата, посветени на празника на града.

Припомняме, че стартът беше даден още на 7-ми май с провеждането на детски спортни състезания и фолклорния спектакъл „На мегдана“, а през следващите дни се проведоха конни надбягвания, филмов маратон, автомобилно рали и водосвет за светите братя Кирил и Методий.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design