Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

С ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ГЮРГЕВО БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН ПРАЗНИКА НА ГРАДА

вторник 23 април 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев участва в тържествено заседание на Общинския съвет в Гюргево, посветено на патрона на града – Св. великомъченик Георги Победоносец.

Той подари на кмета Николае Барбу дървена фигура, изобразяваща щурвал, чиято символика е продължаването на все така доброто управление на община Гюргево.

Заместник областният управител благодари за поканата да бъде част от празника на община Гюргево, като изрази приятните си впечатления от начина на провеждане на сесията, присъствието на общински съветници, почетни граждани и млади хора, допринесли за името на общината. Той подчерта изградените традиционно добри връзки между институциите от двете страни на р. Дунав, които са в полза на жителите на Русе и Гюргево. Изказана беше и увереност, че неслучайно има символика в обстоятелството, че и двата града имат едни и същ покровител – Св. великомъченик Георги Победоносец и, че реката все повече ще ни сближава. В края на приветствието си г-н Колев пожела здраве и множество поводи за радост на всички гюргевчани.

На днешната сесия присъстваха още директорът на дирекцията по екология и транспорт към Община Русе Георги Игнатова, началникът на отдел „Култура“ Анна Сипос, както и голяма част от почетните граждани на Гюргево, сред които и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, която подари на Барбу нож за писма.

От името на г-н Стоилов кметът на Гюргево получи картина с пейзаж от Русе.

По време на събитието бяха наградени и ученици, които са участвали в национални и международни олимпиади.

Също така беше обявено, че кметът Барбу утре ще внесе предложение за гласуване в Общинския съвет, което ще позволи на институцията да отпуска еднократна стипендия на учениците, заели призови места в конкурси и състезания. За първо място сумата ще бъде в размер на 3000 лей, което е около 1500 български лева, класиралите се втори ще получават по 2000 лей или около 1000 лв., а за заелите третите места наградата ще възлиза на 1000 лей, еквивалент на 500 лв.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design