Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСКАТА ОБЩНОСТ В РУСЕ ПОСРЕЩНА НОВАТА 2020-ТА ГОДИНА

неделя 12 януари 2020

Областният управител Галин Григоров беше сред гостите на вчерашното тържество по случай посрещането на Новата година според Юлианския календар, по-известна като руската Нова година по стар стил. Той поздрави присъстващите и отправи пожелания за здраве, късмет и щастие.

„Благодаря Ви за всичко, което правите през годините за културното развитие!“ заяви Григоров в обръщението си към домакина на събитието и председател на Руския клуб в Русе Мевлюха Станчева.

За празничното настроение допринесоха множество млади таланти от различни русенски школи, сред които децата от тамбурашкия оркестър с диригент Наталия Константинова, които изпълниха „Катюша“ и „Севастополски валс“, както и представители на детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с ръководители Милена Михова и Добрин Райчев.

В програмата участие взеха и талантите от детска вокална група „Слънце“, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови, спортен клуб „Рок старс“ и „Суинг денс Русе“, както и индивидуални изпълнители.

На събитието присъстваха още кметът на община Русе Пенчо Милков, общински съветници, както и генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design