Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Русенският университет ще бъде домакин на поредното заседание на българо-румънската земеделска работна група

вторник 17 май 2011

 

Русенският университет „Ангел Кънчев” ще бъде домакин на следващото заседание на Смесената работна група от представители на земеделието в Област Русе и Окръг Гюргево. То ще се проведе на 19 май и се организира със съдействието на Асоциация Еврорегион Данубиус. Румънската делегация ще присъства на откриване на XIII-то специализирано изложение на земеделска и автомобилна техника в университета по покана на ректора на висшето училище проф. Христо Белоев. Експозицията ще бъде официално открита от зам.-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов и от областния управител Пламен Стоилов.

След като разгледат изложението, членовете на работната група ще заемат местата си в зала 8.121 на Русенския университет. Доклад на тема «Зеленчукопроизводството в Русенска област» ще изнесе Галина Георгиева – директор на Дирекция «Административно-правна, финансово- стопанска дейност и човешки ресурси» в Областна дирекция «Земеделие». По време на заседанието, зеленчукопроизводители от региона ще представят дейността си пред румънските гости и ще бъдат обсъдени възможности за предлагане на продукцията им в Окръг Гюргево.

         Русенските зеленчукопроизводители са поканени да участват в поредната  среща на Смесената работна група заради  интерес от страна на румънски фирми. Той беше заявен по време на последното заседание на групата в Гюргево на 4 май тази годин. Срещата беше с изцяло практическа насоченост. Русенската делегацията беше ръководена от зам.обл.управител Иван Григоров, който е и зам.-председател на смесената работна група. Нашите представители се срещнаха с българската общност в село Била, Община Скита. Визитата на русенската делегация продължи с посещение на фирма за гъбопроизводство в Община Клежани и на животновъдна ферма в Община Букшани. През цялото време българските представители бяха съпровождани от председателя на Окръжен съвет Гюргево Думитру Беану, както и от председателя на Смесената Българо-Румънска земеделска работна група Йонел Мускалу.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design