Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСЕНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА

четвъртък 09 май 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев присъства на тържествената церемония по повод Деня на победата – 9 май, която се проведе днес пред Паметника на съветския войн.

Слова, свързани с 74-та годишнина от победата във Великата Отечествена война бяха произнесени от кмета Пламен Стоилов и генералния консул на Русия в Русе Андрей Громов.

В речта си кмета на Община Русе подчерта значението на мира за дадена държава, а също и правото й на суверенитет и независимост.

„Днешният 9-ти май е ден на преклонение пред всички защитници на човешките права, пред всички онези, пожертвали живота си за една свободна и обединена Европа“допълни още Стоилов.

Сред гостите на събитието, организирано от  Генералното консулство на Русия в Русе, бяха още народни представители, представители на руската общност, както и множество русенци.

Церемонията пред паметника на Альоша завърши с поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите.

Веднага след това се проведе и превърналото се вече в традиция шествие на „Безсмъртния полк“, като присъстващите имаха възможност да се преклонят и пред Руското военно гробище, намиращо се в Парка на възрожденците.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design