Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСЕНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ

сряда 20 февруари 2019

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев участва в тържествата по повод 141-та годишнина от Освобождението на Русе.

Церемонията се проведе в Пантеона на възрожденците, където беше отслужен благодарствен молебен от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия в памет на загиналите за свободата на България. Също така бяха поднесени венци и цветя от присъстващите пред Вечния огън.  По традиция церемонията започна с встъпителни думи от директора на Регионалния исторически музей проф. д-р Николай Ненов, а в чест на празника слово произнесоха кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, както и генералният консул на Руската федерация в Русе г-н Андрей Громов

В програмата взеха участие още Хор „Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом с диригент г-жа Мина Влайкова, а водещ беше актьорът от ДТ „Сава Огнянов” г-н Ивайло Спасимиров.

Сред множеството официални гости бяха ще председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев, заместник-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, академичното ръководство на РУ „Ангел Кънчев“,  общественици, а също и множество жители и гости на града.

По повод празника Национално дружество „Традиция“ представи изложба с репродукции на руски автори под надслов „Епизоди от Освободителната война“, която може да бъде разгледана от всеки желаещ в Пантеона на възрожденците.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design