Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСЕ И БАЯНХОНГОР ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ АКТИВНО В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА

сряда 28 юли 2021

Провеждането на съвместни туристически борси и представянето на забележителностите на област Русе и провинция Баянхонгор бяха обсъдени по време на среща между Борислав Българинов и почетния консул на Монголия хонор. проф. д-р Камен Милков. Идеята е жителите на двата региона да бъдат запознати със съответните култури, традиции и бит и в последствие да бъдат привлечени като туристи. Българинов дори предложи да се направи проучване сред разнородни целеви групи не само в Баянхонгор, но и в други части на 18-тата по големина държава в света. Според него не само Русе, но и регионът имат с какво да привлекат вниманието на населението на една от най-загадъчните и мистични държави. Българинов счита, че освен прелестната архитектура на „Малката Виена“ може да бъде видяно още много от природното и културно богатство на областта. „С представянето на една достатъчно ясна и подробна презентация, всеки би пожелал да остане в региона. Това ще донесе и приходи за туристическия бранш, а също е и доста добра реклама за Русенско в една непозната ниша и не чак толкова таргитиран пазар“, заяви Българинов.

Предвижда се в началото на септември Българинов да проведе видео конферентна връзка с ръководството на провинция Баянхонгор, на която за първи път да се представи подробна презентация на региона.

Обсъдени бяха и възможностите пред фирмите от Русенско за излизане на монголския пазар. Припомняме, че в началото на миналата година в експлоатация беше въведена и първата по рода си инсталация за пастьоризиран яйчен меланж в монголската столица Улан Батор. Инвестицията се осъществи благодарение на техническите решения на русенска фирма и активното съдействие на д-р Милков. Ще се работи за насърчаване обмяната на опит в селското стопанство и зеленчуко производството. Не по-назад остана темата и за здравеопазването. Установени са отлични взаимоотношения между лечебни заведения „Медика“ и Монголския традиционен университет в Улан Батор, като и понастоящем е в течение програма за обмен на лекари и физиотерапевти.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design