Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА БЕШЕ ВЪВ ФОКУСА НА СРЕЩА МЕЖДУ ГЕНЕРАЛНИЯ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ В БУРГАС И ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ВАЛЕНТИН КОЛЕВ

четвъртък 13 юни 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев и главният секретар на Областната администрация Симеон Иванов се срещнаха с генералния консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

По време на срещата акцент беше поставен върху възможностите за развитие на туризма в региона.

В тази връзка беше обсъдена идеята граждани на Истанбул да посетят представление на Държавната опера в Русе, като в същото време се запознаят и с част от историческото и културно наследство на региона.

Визитата, която се проведе днес в Областна администрация Русе по искане на генералния консул, е продиктувана от желанието за установяване на по-тесни връзки между България и Турция на регионално ниво.

В края на срещата генералният консул Нурай Иньонтепе изрази увереност, че културните, исторически и природни дадености на Русе и областта са добра предпоставка за развитие на туризма и ще представляват интерес за гражданите на Република Турция да ги посетят и да се запознаят с тях. Той изказа намерението си да осъществи по-дългосрочен престои в Русе, за да се запознае с неговите забележителности.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design