Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЪРВОМАРТЕНСКО НАСТРОЕНИЕ ОЗАРИ ЕКИПА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ

петък 01 март 2019

Заместник областните управители на област Русе г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов посрещнаха ученици от ОУ „Христо Смирненски“.

Децата, които бяха от втори, трети и четвърти клас, закичиха служителите на администрацията с ръчно изработени мартеници и им подариха малки щъркелчета, предвестник на пролетта, които също бяха направени от тях.

Те представиха и някои типични български традиции, които се извършват на днешния ден. Освен това децата запознаха присъстващите и с някои легенди за произхода на днешния празник, а именно легендите за хан Аспарух и хан Кубрат.

Също така учениците рецитираха стихотворения и изпълниха песни, посветени на предстоящия Национален празник.

От своя страна двамата заместник областни управители изненадаха възпитаниците на ОУ „Христо Смирненски“ с лакомства и традиционни български мартеници.

Г-н Колев честити празника на всички и им пожела да бъдат здрави и да имат много късмет, а на децата и множество успехи в училище.

По повод настъпващия Ден на Освобождението на България той отбеляза, че това е един от най-значимите дни в историята ни и наистина трябва да се гордеем.

„Всички ние сме развълнувани от присъствието на тези деца тук! Благодаря Ви, благодаря и на ръководството на училището за инициативата! Днешния ден за нас ще бъде по-различен, по-усмихнат, надявам се да е същото и за Вас, деца! Надявам се да се чувствахте добре тук!“ допълни още заместник областният управител

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design