Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА 19-ТИ РУСЕНСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

петък 29 март 2019

Днес, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев води консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе (РИК) за провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г.

В срещата взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени и др.

Разпределението между парламентарно представените партии и коалиции съгласно т. 12.1 от Решение №8-ЕП/26.03.2019 г. на ЦИК е следното: партия ГЕРБ – 5 членове; коалиция БСП за България – 4 членове; партия ДПС – 1 член; коалиция Обединени патриоти  (НФСБ, Атака и ВМРО) – 2 членове; партия Воля – 1 член.

Общият брой членове на РИК Русе е 15, след включването на по един представител от партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени в изпълнение на чл. 61, ал. 4 от ИК, както следва: коалиция Реформаторски блок – 1 член; коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ (ББЦ) – 1 член.

Консултациите протекоха в дух на ангажираност и толерантност между представителите на съответните партии и коалиции, участвали в тях.

Политическите сили стигнаха до съгласие за следното:

  1. Мирослава Маркова от партия ГЕРБ – за председател на РИК Русе;
  2. Зюмрюд Абазова от партия ДПС и Александър Корфонозов от коалиция Обединени патриоти – за заместник-председатели на РИК Русе;
  3.  Милена Хинкова от коалиция БСП за България – за секретар на комисията.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия още в късния следобед днес.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design