Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРОФЕСОР НИКОЛАЙ НЕНОВ ОГЛАВИ ОРГАНИЗАЦИОННИЯ КОМИТЕТ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 800 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ИВАНОВСКИЯ СКАЛЕН МАНАСТИР

сряда 07 октомври 2020

Днес беше учреден организационен комитет, който ще отговаря за реализирането на събитията по случай 800 години от създаването на Ивановския скален манастир „Св. Архангел Михаил“. Единодушно за негов председател бе избран директорът на Регионалния исторически музей проф. д-р Николай Ненов.

Идеята е по този начин да се популяризира един от най-значимите обекти на средновековното църковно и културно наследство в България, който е под закрилата на Юнеско.

Програмата е изключително богата, като в нея се предвиждат множество инициативи и богослужения основно през идната 2021 година. Сред включените събития са провеждане на научна конференция, посветена на историята и духовността на Светата обител, както и тържествени молебени на по-значими дати и църковни празници. Не по-малко внимание е отделено и на реализирането на изложби в по-голямата част от градовете на страната, заснемане на кратък филм, представящ най-значимите моменти от миналото на манастира, създаване на уеб-сайт и дори евентуално отбелязване на годишнината в Европейския парламент и ЮНЕСКО.

В инициативния комитет влизат представители на различни местни и държавни институции, като сред тях са и представители на Областна администрация, както и на Общините Русе и Иваново.

Организационният комитет се сформира по идея на Александър Стойков, който е представител на инициативния комитет за отбелязването на 800-та годишнина от основаването на Ивановския скален манастир.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design